DELA

En dröm går i uppfyllelse för Fredlund

MOTORSPORT. I mars tävlar Fredrik Fredlund för första gången någonsin på amerikansk mark.
– Det är en dröm som jag haft som går i uppfyllelse. Om man gör bra ifrån sig leder det kanske till något mer, säger han hoppfullt.

När Fredlund var i Florida 2009 och tog sin förarlicens till NHRA, National Hot Rod Association, lärde han känna Pro Stock Bike-föraren Katie Sullivan och hennes far Charlie Sullivan. Fredlund hållit kontakten med kollegorna och för en månad sedan kom Charlie Sullivan med ett drömerbjudande till ålänningen.
– Han frågade om jag ville komma över och köra för dem på en tävling i Las Vegas. Men det var dagen före jag skulle åka till Spanien på semester med min sambo så jag var tvungen att tacka nej, berättar Fredlund.
Sullivan gav dock Fredlund ytterligare en chans.
– De hörde av sig igen för en vecka sedan. De har en extra cykel som de vill att jag ska köra på en tävling i mars. Jag känner mig hedrad att ha fått det här erbjudandet och jag är väldigt glad förstås.
I början av mars reser Fredlund västerut. Först väntar en helg i Valdosta Georgia där han ska testköra Sullivans Pro Stock Bike och därefter väntar tävlingen i Gainesville den 10-13 mars.

Läs mer i dagens Nya Åland.

Malin Lundberg

malin.lundberg@nyan.ax