DELA

En 20 år lång era lider mot sitt slut – ”Daja” lägger skorna på hyllan

FOTBOLL. En av Ålands genom tiderna främsta sportprofiler, Daniel ”Daja” Sjölund, väljer att avsluta karriären.
Enligt 36-åringen har det varit ett tufft men ändå ganska lätt beslut att ta.
– Jag är väldigt stolt över min karriär och vad jag har lyckats uträtta. Jag tycker verkligen att jag har gett allt, säger Sjölund, som nu blickar framåt.

Föga förvånande men ändå ledsamt. Efter säsongen lägger Daniel ”Daja” Sjölund skorna på hyllan.
– Ja, så är det. Det är ett beslut som har växt fram under hösten. Även om jag fortfarande tycker att det är väldigt roligt att spela fotboll så känns det helt rätt att lägga av, säger Sjölund och fortsätter:
– För mig var det viktigt att få avsluta karriären med åtminstone en säsong i IFK Mariehamn. Det var någonting som jag alltid har sagt att jag skulle göra. Och nu när jag har gjort det så känns det på något sätt som att cirkeln är sluten.
Sjölund menar att det är många faktorer som spelar in i hans beslut att avsluta karriären. Två av dem stavas tid och skadebekymmer.
– Det är inte det lättaste att få ihop livspusslet när man har ett familjeliv med tre småbarn att ta hand om också. Och förutom fotbollen så har jag ju haft en praktikplats på Crosskey. Det har varit ett tidsmässigt tufft år.
– Dessutom börjar kroppen säga ifrån. Jag känner att kroppen tagit betydligt mera stryk den här säsongen än tidigare. Hela det här året har jag dragits med muskelskador, någonting jag aldrig haft problem med innan.

Läs mera om detta i torsdagens Nya Åland.