DELA
Foto: Kanal75OHOTAD Jeppas Maxis vann klart i ett V75-lopp på Romme häromveckan, stjärntravarens senaste start. Vilket lopp som väntar härnäst har inte ägaren Robert Ekström bestämt sig för ännu.

Ekström nobbar finskt storlopp

TRAV. Robert Ekström letar lopp för Jeppas Maxi inför bronsdivisionsfinalen under Elitloppshelgen.

Men det blir inte i Seinäjokis Prix d’Etain Royal.

– Jag har tackat nej, säger Ekström.
Pia och Robert Ekströms succéhäst Jeppas Maxi har fått en drömstart på 2015 med två raka segrar och tagit klivet upp i silverdivisionen eftersom valacken har sprungit in över 800 000 kronor i karriären (906 867 kronor).

Huvudmålet för Jeppas Maxi i vår är bronsdivisionens final under Elitloppshelgen i slutet av maj. Tills dess försöker Robert Ekström hitta passande lopp för JM, vilket innebär angenäma matchningsproblem. Om den femårige stjärntravaren skulle starta i ett V75-lopp i silverklassen skulle han vid en framskjuten placering kunna kvalificera sig till silverdivisionsfinalen på Solvalla och därmed strykas från bronsditon.

– Det skulle ju kunna bli så att han kvalificerar sig till silverfinal, och då blir det ju lite tuffare. Därmed inte sagt att det är lättare i en bronsfinal, men det borde ju i alla fall vara det, säger Robert Ekström som ännu inte har anmält Jeppas Maxi till något lopp den närmaste tiden.

En sak står i varje fall klar: det blir ingen resa till Seinäjoki för deltagande i storloppet Prix d’Etain Royal där förstapriset ligger på 60 000 euro.

Jeppas Hugo tillbaka

– De hörde sig för men jag har tackat nej. Jag vill inte att han ska gå ut i öppna lopp där det kan komma hur bra hästar som helst. Det är bättre att matcha in honom i rätt klass penningmässigt.

Förutom Jeppas Maxi har Robert Ekström just fått tillbaka Jeppas Hugo efter ett års frånvaro på grund av en gaffelbandsskada. Nioåringen gick i helgen ut i ett lopp på Mantorp och slutade femma med Oskar Kylin-Blom i sulkyn.

– Det är en fantastisk tävlingsindivid och jag är väldigt nöjd med hur han såg ut efter ett så långt uppehåll. Vi ska anmäla Hugo till ett lopp på Solvalla den 22 april. Problemet är bara att han inte har alltför mycket poäng så vi får se om han får en plats, avslutar Robert Ekström.