DELA

Efterlängtad seger för FC Åland

FOTBOLL. I division II-premiären tidigare i våras var det just Klubi 04 som stod för motståndet för FC Åland. Den gången slutade matchen med brakförlust i Helsingfors för ålänningarna, 1–5. Revanschlustan hos hemmalaget var således väldigt stor i lördagens returmöte. Det var dock bortalaget som stod för det mesta av bollinnehavet i första halvlek. De rullade dock mest runt lädret på egen planhalva och kom bara till något enstaka avslut. De svart-blåa väntade i sin tur tålmodigt på att chanserna skulle komma för dom, vilket det gjorde i den andra halvleken.

– Vi försökte trötta ut dom och lät dom hållas i den första, sade anfallaren Rezgar Amani.

En taktik som föll väl ut. Rezgar Amani sköt in ledningsmålet bara fåtalet minuter in i den andra halvleken, efter att han snappat upp en djupledsboll av Ted Göstas och skjutit den mellan benen på målvakten. FC Åland var inte på något sätt mätta eller för den delen fega och backade hem, utan fortsatte trycka på för fler mål. 2–0-målet kom följaktligen det med och denna gång på straff, säkert slagen av Amani. Chanserna radades upp och vid 3–0 målet fick Amani agera framspelare i stället för målskytt då han på klassiskt manér spelade snett inåt bakåt till IFK-lånet Joel Mattson som tryckte in bollen.

– Jag spelar ju på topp, så man har till uppgift att bidra till att vi gör mål, sade en något blygsam Amani om sin insats. I slutskedet av matchen fick Josef Ibrahim, också han inlånad från IFK, göra 4–0. Slutresultatet fastställdes på övertid till 4-1, efter ett självmål. En mycket bra insats av FC Åland som nu får spelledigt över midsommar. I nästa match, den 28:e juni väntar EsPa på bortaplan för tabellåttan FC Åland.

Calle Bomanson