DELA

Bekfräftat: B- blir till A-juniorlag – redan till ligakvalet på lördag

FOTBOLL. IFK Mariehamn och FC Åland slopar sitt gemensamma a-juniorlag till vårens seriespel.

B-juniorerna flyttas upp en nivå – redan till lördagens ligakvalmatch.

– Ett stort steg – men killarna är redo, säger tränaren Steve Beeks.
Nya Åland avslöjade tidigare i veckan att IFK Mariehamns och FC Ålands gemensamma a-juniorlag (för spelare födda tidigast 1996) inte skulle fortsätta spela när vårens division I-serie startar i slutet av april.

I samma artikel lanserade FC Ålands a-lagstränare Alexander Semenov – som lett a-juniorerna i vinterns ligakval tillsammans med Craig Wight och Stefan Mattsson – idén om att låta b-juniorerna (spelare födda tidigast 1999) ta över a-juniorernas plats till vårens seriespel.

Under gårdagen kom pressmeddelandet från IFK och FCÅ som förkunnade att den förändringen träder i kraft – med omedelbar verkan.

På lördag ställs således IFK och FC Ålands U17-spelare mot U20-spelare i a-juniorseriens ligakval borta mot FC Espoo. IFK/FCÅ är sist i ligakvalet när två omgångar återstår, Esbolaget är tvåa i serien och har en utmärkt chans att kvala in till vårens högstaliga.

– Det är mycket begärt av våra killar att kastas in i hetluften direkt, mot spelare som är tre år äldre och dessutom är ett topplag. Men man lär sig av nya erfarenheter, och det här är en fantastisk utmaning för killarna, säger b-juniortränaren Steve Beeks.

 

Läs mer i torsdagens Nyan