DELA
Foto: Ida Jansson

Efter raset – nu reser sig IFK

FOTBOLL. Upptakten på höstsäsongen var mardrömslik.

I helgen replikerade IFK-damerna – med två raka vinster.
IFK Mariehamns division III-damer fick en mardrömsstart på höstsäsongen.

Laget mötte visserligen lag från den övre halvan av serien i de tre första matcherna, men noll poäng och 3–18 i målskillnad ger en bild av hur djup formsvackan var.

I helgen studsade laget emellertid tillbaka igen och tog två segrar på lika många dagar: först 2–1 hemma mot tabelltvåan Månkarbo, sedan samma segersiffror borta mot jumbon Roslagsbro.

IFK:s målskyttar i lördagens hemmamatch var Melanie Karring och Daniela Svebilus medan Hanna Karlsson och Sara Trondh gjorde målen borta mot Månkarbo i söndags.

–Skönt med sex poäng. Det märktes att inställningen var en helt annan nu än den vi haft i de andra matcherna, säger Melanie Karring.

IFK har vunnit Upplandstrean två år i rad (ett finskt lag får inte avancera högre än till division III i det svenska seriesystemet), men har ett till stora delar nytt lag i år.

Den här säsongen handlar det mer om att inte dras in i bottenstriden för mittenlaget IFK, snarare än att jaga ett tredje raka guld.

–Vi har väldigt många nya spelare och har tappat några tongivande. Självklart tar det tid att spela ihop ett nytt lag, men det blir bättre och bättre ju längre säsongen går, säger Melanie Karring.