Efter nytt FM-guld – nu siktar Jenny mot öspelen

TRIATHLON. I samband med Käringsund Triathlon försvarade åländska Jenny Pettersson sitt FM-guld i mastersklassen D35–39.
Nu siktar hon mot nya höjder, nämligen öspelen på Gibraltar 2019.
– Det blir en häftig utmaning, säger Pettersson.

Käringsund Triathlon består av flera olika distanser. Vad gäller den olympiska distansen (1500 meter simning, 40 kilometer cykling, 10 kilometer löpning) fungerar tävlingen även som öppna finländska mästerskap.
I fjol vann Jenny Pettersson, född 1981, FM-guld i D35–39 på tiden 2.37,02 timmar. Det efter att ha kapat sin tid från 2016 med ungefär sju minuter.
I år kapade den åländska triatleten sin tid med över 17 (!) minuter och vann klassen om fyra deltagare på 2.19,54 timmar, fyra sekunder före tvåan Tarja Masalin.
– Det blev hårt till slut, säger Pettersson och fortsätter:
– Man springer ju två varv i den avslutande löpningen. Och jag märkte vid varje vändning att hon (Tarja Masalin) kom ångandes som ett lokomotiv. Men jag märkte nog inte förrän riktigt på slutet hur nära hon faktiskt var.
I och med Käringsund Triathlon sätter Jenny Pettersson punkt för en lyckad säsong. Förutom FM-guldet kan hon räkna in ytterligare två meriterande medaljer: Ett silver i sprint bland damer motion i Uppsala Triathlon samt ett silver på olympisk distans bland damer motion i Gävle Triathlon.
Pettersson förklarar att 2019 i mångt och mycket kommer att likna den gångna säsongen, men med ett stort undantag.
– Om allting går som jag vill ställer jag upp i öspelen på Gibraltar.