DELA
Foto: Jonas Edsvik

IFK höjer sina biljettpriser

FOTBOLL. Det blir dyrare att se ligafotboll på Åland. Till säsongen 2017 har IFK Mariehamn bestämt sig för att höja priset på entrébiljetter och också säsongskort.
– Vi hoppas och tror att lika många, om inte fler, ändå besöker våra matcher, säger Robert Söderdahl, ordförande i IFK ab.

I fjol tog IFK Mariehamn 16 euro för en entrébiljett för vuxna. I år kostar samma biljett 18 euro. Också studentbiljetter ökar i pris, från åtta till nio euro.

Varför höjer ni biljettpriserna, Robert Söderdahl?

– I grund och botten för att tjäna mera. Vi hoppas ju så klart att denna prishöjning ska generera ytterligare pengar till IFK.

Är prishöjningen ett resultat av fjolårets ligaguld?

– Nej, det här är någonting som varit upp till diskussion också tidigare år. Det är inte så att vi höjt priset enbart på grund av ligaguldet. Däremot hoppas vi så klart att framgångarna ska föra med sig ett ökat intresse, säger Robert Söderdahl.

Var det givet att höja biljettpriserna?

– Nej, ingenting är någonsin givet. Det finns alltid olika åsikter och så klart är det riskfyllt att höja priser. Men vi har vägt för- och nackdelar mot varandra och vi hoppas och tror att lika många, om inte fler, ändå väljer att besöka våra matcher.

Läs hela artikeln och ta också del av samtliga prishöjningar i fredagens Nya Åland.