DELA
Foto: Jonas EdsvikIDROTTSDOKUMENT Längst bak i bild syns Yles tv-team bestående av Karin Berglund, Dmitri Volgin och Samuli Holopainen. Eleverna är från vänster: Liam Pettersson, Leo Eriksson, Moa Hilander, Amanda Eriksson, William Mattsson, Moa Pesonen, William Egenfelt, Davis Stumbins, Christians Stumbins, Edvin Christensen och Jancie Almeida.

Eckeröelever i Yle-dokumentär

FRIIDROTT. Här blir Eckeröeleverna tv-stjärnor – i Yles nya dokumentärsatsning.

Tv-teamet följer barnen inför Stafettkarnevalen i Helsingfors.

– Det brukar inte hända så mycket i Eckerö, så det är kul att de kommer hit, säger fjärdeklassaren Edvin Christensen.
Den 22 maj finns Eckerö skola för första gången representerat i friidrottsklassikern Stafettkarnevalen i Helsingfors.

Vägen dit är föremål för Yles dokumentärserie om Eckerö skola och det tiotal elever som kommer att delta i tävlingen. Dokumentären sänds inte på ”traditionell” tv, utan på webben via Svenska Yles sajt Hajbo vars målgrupp är barn i 8- till 13-årsåldern.

Under tre dagar den här veckan följer redaktör Karin Berglund samt hennes kameramän Samuli Holopainen och Dmitri Volgin Eckeröelevernas förberedelser inför Stafettkarnevalen med allt vad det innebär från träning till att måla supporterflaggor.

– Det var nog lite nervöst för dem med kamerorna i morse (läs: i går), men nu börjar de slappna av och tänker inte ens på att vi är här, säger Karin Berglund och skrattar.

Läs mer i onsdagens Nyan.