DELA

Dyrare att se IFK på tv

SPORT-TV. Priset för att se IFK Mariehamns matcher på Urho-tv blir betydligt högre än vad som tidigare meddelats av Mariehamns centralantenn.
Stora satsningar från Urho-tvs håll gör att priset blir 14,95 euro i månaden i stället för 48,60 euro för helt ett år.
Dyra sportsatsningar från Urho-tvs håll gör att kanalen blir dyrare för tv-tittarna. Att vara ansluten till Mariehamns centralantenn, MCA, samt ha programkortet Bas för 48,60 euro per år, som tidigare angivits av MCA, gäller inte längre.
Nu krävs inget särskilt programkort men väl ett digitalkort och så får man köpa kanalen separat för 14,95 euro per månad.
– Den måste bli en helt egen kanal och därför betydligt dyrare än väntat, säger Rickard Johansson vd på MCA.
Varför måste det bli en egen kanal?
– Urho-tv har köpt på sig mer godsaker vilket har gjort att det har blivit dyrare. De visar även FM-ligan i hockey och NHL-hockey. Och det blir inte bara fotbollsmatcher från finska ligan, det visar europeisk fotboll också, säger Johansson.


Färdigt till premiäromgången
Efter att Urho-tv köpt tv-rättigheterna till Veikkausliiga ska fyra till fem matcher från varje omgång direktsändas i antingen Urho-tv eller Canal . För att kunna se matcherna som sänds i Canal behöves ett abonnemang med Canal .
Av IFK Mariehamns första elva matcher sänds sju i tv, samtliga i Urho-tv. Vilka av matcher som sänds från de resterande omgångarna, och i vilken av kanalerna de sänds, fastställs först i sommar.
Urho-tv finns ännu inte i MCA:s utbud men Johansson försäkrar att det ska vara fixat innan IFK:s premiärmatch mot Inter spelas den 19 april.

MARIA NYKVIST

maria.nykvist@nyan.ax