DELA

Dust Pan månadens häst i Gävle Startar på Ålandstravet på fredag

TRAV. Dust Pan, med flera åländska andelsägare, valdes till juli månads häst vid Gävletravet.
– Det förtjänade hon, säger tränaren Erik Lindegren.
På fredag finns ekipaget på Åland när 3-årseliten avgörs.
I början på juni fyllde det varmblodiga stoet Dust Pan tre år och har efter det visat att hon är en häst att räkna med. För sina insatser i sommar utsågs hon av Gävletravet till juli månads häst.
– Det var väl lite väntat. Hon gjorde tre starter under juli där hon kom tvåa bakom Sara Nobell (halvsyster till Dust Pan, reds.anm), vann ett 30.000-kronorslopp i Gävle och kom tvåa i ett annat på Hagmyren. Det gav över 50.000 kronor i prispengar den månaden. Det här förtjänade hon, säger tränaren Erik Lindegren och fortsätter:
– Efter det vilade vi lite, men nu startade vi i ett lopp förra veckan som en genomkörare inför 3-årseliten på Åland på fredag. Jag tror inte vi förlorar det.

Välrenommerad far
Dust Pan, vars far är Starchip Enterprise som under sin karriär sprang in över fem miljoner kronor och mor Nuclear Dust med knappt 125.000 kronor bakom sig, har både åländska och svenska andelsägare. Hittills i karriären har travaren sprungit in 71.232 kronor till sina ägare.
– Det är roligt att intresset för andelar är stort på Åland. Jag tänkte faktiskt ta mig med ett prospekt på en ny häst till Mariehamn för att kolla intresset, säger Lindegren.
Gävlekusken tränar också  femåringen Tequila Zon, även hon med åländska ägare. Någon uppvisning för stoet blir det inte på Ålandstravet den här gången.
– Hon opererades för lösa benbitar för en dryg månad sedan, men har börjat röra på sig och vi har börjat träna försiktigt. Jag räknar med en start nästa månad.