DELA

Dubbla segrar för IFK-hockey

ISHOCKEY. IFK Mariehamn vann båda sina matcher i helgen. Först krossade man Team Jackdaws på bortaplan i lördags och i går vann man med minsta möjliga marginal hemma mot Rimbo.
– Nu ser vi fram emot mötet med Liljan, den matchen ser killarna verkligen fram emot att spela, säger tränare Mikael Rosbäck.
ISHOCKEY. När IFK Mariehamn tog emot Team Jackdaws hemma i Islandia tidigare i vintras slutade matchen med förkrossande 19–0 till IFK. När lagen möttes på Jackdaws hemmais i lördags blev siffrorna nästan lika stora. IFK vann matchen enkelt med 16–2 och Rosbäck säger att man hade kunnat vinna med ännu mer.
– Det hade kunnat bli hur stora siffror som helst. I tredje perioden valde vi att spara vissa spelare då vi visste att vi hade en match i dag också. Och sedan är det inte så lätt att fortsätta spela när man leder med säg 13–2, det är det faktiskt inte.
IFK:s mål mot Jackdaws gjordes av Adam Lindberg (tre), Philip Thimm (tre), André Stenberg (två), Marcus Englund (två) samt av Daniel Sederström, Karl-Adam Granskog, Tommy Holmberg, Daniel Eriksson, Johan Norrgård och John Karlsson som gjorde ett mål var.

Jämn drabbning
Om lördagens match präglades av spel mot ett mål var söndagens hemmamatch mot Rimbo desto jämnare. Inledningsvis såg det dock ut som att IFK skulle följa upp sina tidigare överlägsna segrar då man redan efter två minuter hade satt två mål i Rimbos kasse.
26 sekunder in i matchen satte Andreas Stenberg 1–0 för IFK på pass av Daniel Gullans och knappa två minuter senare var rollerna de omvända då Stenberg passade fram Gullans till 2–0 målet.
Gullans utökade sedan till 3–0, ett resultat som hade stått sig första perioden ut om inte IFK:s målvakt Henri Aaltovirta (som i övrigt gjorde en godkänd match) bjöd gästerna på ett mål då han föste ut pucken rakt åt en fristående Rimbospelare som enkelt kunde sätta gästernas första mål.
– I övrigt spelar vi briljant i hockey i första perioden, tycker Rosbäck.

Trångt i båset
I andra halvlek ersattes det fina spelet av ren och skär kamp på planen. Ett grinigt Rimbo inledde perioden med att dra på sig en utvisning för otillåten tackning och kort därefter en tiominutersutvisning för osportsligt uppträdande. IFK drogs med och snart var det så gott som fullt i båda lagens utvisningsbås.
I oredan lyckades Rimbo också ta sig in i matchen igen och när andra perioden var över stod ställningen 5–4 till IFK.
– Ju längre matchen gick desto mer märks det att vi spelade en match i går också, killarna var lite trötta i huvudet i dag, konstaterar Rosbäck.
IFK lyckades dock behålla 5–4 resultatet matchen ut. Sista perioden blev en jämn historia där skottstatistiken skrevs till 11–11 och målstatistiken till 0–0.

Taggade
Nu återstår tre bortamatcher för IFK den här säsongen. Teoretiskt sett har man fortfarande en chans att gå ikapp serieledarna HC Liljan i tabellen, och just det laget står för motståndet här näst.
– Målsättningen är förstås att vinna de återstående matcherna. Nu ser vi fram emot mötet med Liljan, den matchen ser killarna verkligen fram emot att spela, avslutar Rosbäck.
Förutom av Gullans och Stenberg gjordes IFK:s övriga mål mot Rimbo av Philip Thimm och Jim Manselin.

MALIN LUNDBERG

malin.lundberg@nyan.ax


Foto: ERKKI SANTAMALA

erkki.santamala@nyan.ax