Drama i Kemi när IFK förlorade

FOTBOLL. Det gick inte riktigt som IFK Mariehamn hade hoppats borta mot PS Kemi.
Laget tvingades spela merparten av matchen med tio man och förlorade slutligen mot den redan nedflyttningsklara jumbon med 0-2.

Huvuddomare Mohammad Al-Emara stod onekligen i fokus när IFK Mariehamn gästade jumbon PS Kemi under söndagen.
24 minuter in i matchen valde Al-Emara nämligen att visa ut IFK-backen Hamed Coulibaly, i samband med en löpduell mot hemmalagets Husein Demiri. Förseelsen såg allt annat än grov ut men Al-Emara tvekade inte utan hyvlade fram det röda kortet.
– En av de konstigaste utvisningarna jag sett i min karriär, tycker IFK:s lagkapten Kristian Kojola och får medhåll av huvudtränare Peter Lundberg.
– Tyvärr är den helt felaktigt. Jag har sett sekvensen nu i efterhand och precis som vi uppfattade situationen då den ägde rum så ska det inte vara rött kort. Det ska inte ens vara frispark, menar Lundberg.
Trots utvisningen var IFK ytterst nära att ta ledningen bara några minuter senare genom Simon Silverholt, som dock missade sitt friläge.
Kort före halvtid tog istället PS Kemi ledningen genom ex-IFK:aren Juho Mäkelä.
I andra halvlek jagade IFK en kvittering och var också nära flera gånger. Först nätade Amin Nazari, fast ur offsideposition, och lite senare räddades bollen på mållinjen av redan nämnde Juho Mäkelä.
20 minuter från slutet försökte anfallaren Aleksei Kangaskolkka rycka sig fri men gick då i backen efter en närkamp med PS Kemi-försvararen Jorginho. Situationen var tämligen jämförbar med den i första halvlek, där Coulibaly visats ut, men domare Al-Emara friade helt.
– Spontant tycker jag att det är en liknande situation men där måste jag ändå erkänna att jag stod ganska långt ifrån själva händelsen. Tyvärr har jag inte sett någon repris på den, säger Kojola.
Bara minuter från slutet punkterade Ville Moilanen matchen genom att göra 2-0, vilket också blev slutresultatet.
I och med att både TPS och SJK också förlorade sina matcher är det nu upplagt för drama inkommande lördag då Veikkausligan spelar sin sista omgång.
TPS ligger på kvalplats med 29 poäng medan IFK och SJK vardera har 31 poäng.