DELA

Dolinsky nära mästarflytt – Europaspel satte stopp

FOTBOLL. Åland Uniteds förra lagkapten Monica Dolinsky var nära en drömflytt till FC Rosengård.
Men hennes Champions Leauge-spel med ÅU gjorde att svenska mästarna avbröt sina värvningsförsök.
– Vi kommer fortsätta att hålla koll på Monica. Hon kan vara något för framtiden, säger Rosengårds sportchef Erling Nilsson.
Efter två säsonger och ett ligaguld med Åland United meddelade lagkaptenen Monica Dolinsky, 27, att hon ville fortsätta sin karriär i en bättre liga än den finska.
I dagarna ansluter amerikanskan till storsatsande Avaldsnes IL som slutade femma i norska Toppserien i fjol.
Tränaren Tom Nordlie har mångårig rutin från att ha coachat lag i den norska herrligan, och klubben har inför den här säsongen gjort klart med den norska landslagskaptenen Maren Mjelde, 25, från Göteborg FC.
– Avaldsnes vill bjuda in Monica under en vecka för att lära känna henne och visa upp sin verksamhet. Men lika mycket som det handlar om att de vill värva henne, handlar det om Monica vill gå dit eller inte. För en spelare med Monica Dolinskys kvalitéer saknas det inte andra alternativ, säger Michael Kallbäck från Neverland Management som företräder Dolinsky.


Prio Europa
– Det har även funnits klubbar i USA som varit ute efter Monica och självklart lockar spel i hemlandet. Men prio ligger ändå på Europa för hennes del.
Allsvenska AIK visade intresse för Monica Dolinsky redan i höstas, och Nyan kan avslöja att även svenska mästarna Rosengård FC var nära att ta mittfältaren till Malmö.
Men eftersom Dolinsky spelade kvalmatcher till Champions League med Åland United i augusti får hon inte spela i Europa med en annan klubb under säsongen 2014-15.

Läs mer i onsdagens Nyan.

Oskar Magnusson