DELA

Djurgårdsfans på Åland anordnar minnesstund

FOTBOLL. Hela fotboll-Sverige är i sorg efter att en Djurgårdssuporter i går misshandlats till döds i Helsingborg.
Klockan sju i kväll kommer Järnkaminerna på Åland att hedra den avlidne supportern med en minnesstund vid Wiklöf Holding Arena.

Mitt under den allsvenska premiären mellan Helsingborg och Djurgården kom chockbeskedet: en Djurgårdssupporter hade avlidit på sjukhus efter att han blivit misshandlad i Helsingborgs centrum innan matchen.
När beskedet nådde Djurgårdsfansen på Olympia klev några av dem in på planen för att försöka bryta matchen, vilket också gjordes.
– Man har sett fram emot premiären ända sedan den sista matchen den förra säsongen. Jag såg matchen på TV och det hann inte sjunka in då, sen var jag på jobb resten av dagen men när jag kom hem och såg bilderna från Stadion började tårarna rinna, säger Staffan Lund i supporterföreningen Järnkaminernas Ålandsavdelning.
I kväll, klockan sju, kommer JK Åland att hedra minnet av den avlidne supportern med en minnesstund vid Wiklöf Holding Arenas södra ingång.

– Där kan man tända ett ljus eller lämna någon supportersouvenir för att hedra honom och visa stöd för hans familj, säger Staffan Lund, som betonar att alla supportrar oavsett lagtillhörighet är välkomna att delta i sorgen.
– En dag som den här glömmer man bort all rivalitet mellan klubbar. Det här är så mycket större.

Totte Vesterlund

totte.vesterlund@nyan.ax