Djurgården och Linköping till final

ISHOCKEY. Djurgården och Linköping är vidare till final i ishockeyturneringen Nordic Trophy som avgörs i Islandia i helgen.

På bilden firar Djurgården sitt första mål som gjordes genom David Printz.

Inför ett så gott som fullsatt Islandia inleddes slutspelet i Nordic Trophy med en match mellan Djurgården och Frölunda klockan 16.30 i dag.
Redan efter knappt fyra minuter tog Djurgården ledningen genom David Printz som assisterades av Andreas Engqvist.
I början av andra perioden utökade man till 2-0 genom Kristoffer Ottosson på pass av Andreas Holmqvist och Timmy Pettersson.
2-0 stod sig sedan ända till slutet av matchen. Då plockade Frölunda ut målvakten Johan Holmqvist i ett försök att komma ikapp men när Janne Niskala drog på sig en utvisning för hooking öppnades istället möjligheten för Djurgården att dra ifrån ännu mer. Det gjorde man också med knappt två minuter kvar på klockan då Marcus Ragnarsson satte 3-0 och spiken i kistan på pass av Kristoffer Ottosson och Marcus Nilson.

Johansson matchhjälte
Matchen mellan Linköping och HV71 inleddes som en jämn historia. Första halvlek var mållös men i andra tog Linköping över mer och mer. I den andra periodens andra minut kunde man gå upp i ledning genom Andreas Jämtin som assisterades av Magnus Johansson, samme Johansson som senare i samma halvlek satte 2-0 och i början av tredje 3-0 för sitt Linköping.
Därefter hjälpte det inte att HV71 ryckte upp sig i slutet. De lyckades snygga till siffrorna lite genom att mål av David Ullström i den 13:e minuten, men närmare kom man inte.
Därmed möts Djurgården och Linköping i final i Islandia i morgon. Nedsläpp är klockan 19.00. Bronsmatchen mellan Frölunda och HV71 spelas klockan 15.00.