DELA

NyanPlay: Division II allt närmare för JIK

VOLLEYBOLL. Efter en mardrömslik första halva av division I-säsongen har Jomaladamerna fått upp farten de senaste veckorna.

Laget tog tre raka segrar, och fick plötsligt liv i den bottenstrid som ur åländsk synvinkel sett död ut sedan länge.

Men i söndags stoppades ett glödhett Jomala effektivt av Sollentuna B i Vikingahallen. Gästerna var klart bättre matchen igenom och tog en lika klar 3–0-seger (25–15, 25–17, 25–15).

Men lika mycket som SVK imponerade gjorde JIK en slät figur.

– Sollentuna servade helt okej, men framför allt fick vi inte till det i vårt servemottagande. Jag vet inte vad det bror på att vi inte kom upp i nivå, för de senaste veckorna har tjejerna gjort det jättebra, säger spelande tränaren Adrienne Marie om JIK och lagets utsatta tabelläge.

Efter elva raka förluster vann Jomala tre matcher i rad, men efter den brutna segersviten ser nu drömmen om fortsatt spel i division I närmast hopplös ut för nästjumbon. För att stanna kvar i serien krävs en topp sju-placering för nian JIK, som har sju poäng upp till Västerås på sjundeplats.

Jomalas avslutande matcher spelas alla mot lag på den övre halvan av serien: Linköping, Rissne och Uppsala. Full pott är ett måste, samtidigt som Västerås ska förlora samtliga sina matcher mot Rissne, Uppsala och Södertelge. Dessutom måste JIK hålla tabellåttan IF Stockholms Vingar bakom sig; i nuläget är de tre poäng före JIK med en match mindre spelad.

Läs mer i måndagens Nyan