DELA

Annorlunda Steel FM-hjälpen över alla förväntningar

Årets upplaga av Steel FM-hjälpen blev över alla förväntningar, säger arrangören. Under 24 timmars direktsänd radio samlades pengar in för att bekämpa psykisk ohälsa.

– Vi visste att det skulle bli bra, men att det skulle bli så här bra, det förvånar mig faktiskt, säger Steel FM:s vd Eva Karlström.

Klockan 12.00 dagen före nyårsafton startade den 24 timmar långa direktsändningen Steel FM-hjälpen. Målet med evenemanget var att samla in så mycket pengar som möjligt för att motverka psykisk ohälsa. Tidigare år har kanalen sänt från en bur på Torget i Mariehamn och sändningen har varit flera dygn längre. Men i år på grund av coronaviruset fick man ställa om.

– Det här är viktigt för Åland så det kändes fel att ställa in, säger Karlström.

I stället hölls årets marathonsändning i lokalen Blomstringe i Jomala där det finns gott om plats.

– I och med att vi har det här huset så fanns det världens möjlighet. Ingen måste stå nära varandra och allting spritas efter varje artist till exempel, säger hon.

Vad är du mest nöjd med?

– Hela upplägget. Programledarna, ljus, ljud och bild. Artisterna som går härifrån säger att det här är det roligaste som de har gjort på länge. De har liksom fått uppträda under profesionella förhållanden igen för första gången på länge, säger Karlström.

Ålänningarna ställer upp

Programledarna André Karring, Elise Åkerblom och Elvira Jansson ledde hela den långa sändningen. När Nyan träffade dem var trion inne på sändningstimme 22.

– Man känner sig relativt pigg ändå. Förra året var det 84 timmar så det här är en lightversion, säger Karring.

 

Läs mer i måndagens Nya Åland!

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp