DELA

Den gamle är navet

INNEBANDY. Gustav Mörn, 35, är nestorn i Ålands enda riksserielag för herrar.

I IF Fram-offensiven omges han av hälften så gamla forwards.

– Men de är väldigt mogna i sitt spel. Det är nästan oroväckande hur lite jag behöver skrika på dem, säger den forne elitseriespelaren och skrattar.
Ryktet om den åländska innebandyns död är betydligt överdrivet.

Åtminstone ger en snabb blick på IF Frams ledande linor hopp om framtiden. Borträknat veterancentern och forne elitspelaren Gustav Mörn, som blir 36 i år, kryllar den offensiva besättningen i division IV-laget av ung talang.

Bredvid Mörn spelar 15-årige Anton Sjölund. I andrakedjan kamperar Erik Branér, Fredrik ”Mini ”Engström och Simon Engblom ihop.

Alla 17 år gamla och med mycket att lära från en sådan som Mörn som spelat i Sveriges högstaliga för Järfälla IBK för tiotalet år sedan.

– Det är skönt att spela med Mörn för han säger till oss hur vi ska göra. Vi har mycket kvar att lära och han kan det mesta, säger Gustav Mörns kedjekamrat Anton Sjölund som väl kände till sin nuvarande läromästare under uppväxtåren.

– Han och min morbror (Andreas Ahlqvist, likt Mörn född 1980) var lagkamrater, så jag har alltid vetat vem Mörn var. Det är lite roligt att vi nu spelar tillsammans.

Läs mer i fredagens Nyan