DELA
Foto: Oskar MagnussonARRANGERAR Aarre Hietanen från ÅIBF och Hannes Öhman ser fram emot sommarens innebandyskola i Baltichallen. "Det handlar inte om att konkurrera ut andra idrotter, utan om att ge barn och ungdomar ytterligare ett alternativ. Någonstans måste man börja om man vill få innebandyn att växa", säger Öhman om initiativet.

Historisk innebandyskola på Åland

INNEBANDY. Tidernas främste åländske innebandyspelare vill ge tillbaka.

Därför ordnas Hannes Öhmans innebandyskola i sommar.

– Vill man få sporten att växa måste man börja med ungdomarna, säger Storvretalegendaren.
Mellan den 8 och 12 augusti arrangeras tidernas första innebandycamp på Åland i Hannes Öhmans regi.

Den forne storspelaren var med om att skjuta upp Våsc (sedermera Åsc) i Finlands högsta serie på 90-talet innan han vände västerut och blev en av den svenska högstaligans allra främsta forwards. Under åren i Balrog och Storvreta vann Hannes Öhman totalt fyra SM-guld innan han avslutade sin karriär efter SM-finalförlusten mot Falun 2014.

Idén till att starta Hannes Öhmans innebandyskola fick han av forne lagkamraten Thomas ”Pitchi” Lundberg under en middag i somras.

– Vi har ett liknande koncept i Uppsala med Mika Kohonen Daycamp, och vi tyckte väl båda att det är dags att få en liknande skola på Åland så att vi kan få fart innebandyn här, säger Hannes Öhman under en pressträff i Idrottens Hus i Mariehamn.

Ålands innebandyförbund är en av medarrangörerna till Hannes Öhmans innebandyskola, de övriga två är föreningarna IF Fram och Våsc.

– ÅIBF står för den administrativa delen medan klubbarna hjälper till med ledare, säger innebandyförbundets verksamhetsledare Aarre Hietanen.

– Utan deras engagemang skulle det inte gå att genomföra den här innebandyskolan, säger Hannes Öhman.

Läs mer i tisdagens Nyan