DELA

Delad pott mellan IFK och TPS

FOTBOLL. Det blev delad pott mellan IFK Mariehamn och TPS i söndagens cupmatch i Eckeröhallen.
Enligt målgöraren Peter Makrillos förtjänade IFK inte mer.
– Vi spelade inte bra, säger han.

I sin blott andra match med IFK Mariehamn har mittfältaren Peter Makrillos presenterat sig i målkolumnen. Målet kom i den tolfte minuten efter förarbete av Riku Sjöroos och framför allt Albion Ademi. Makrillos tog emot bollen vid straffområdslinjen, vände upp med vänstern och tryckte till.
Kvitteringen kom sedan i början av den andra halvleken, på straff efter en handssituation i samband med en hörna. TPS-lagkaptenen Sami Rähmönen visade kyla och 1–1 var ett faktum – ett resultat som slutligen skulle stå sig tiden ut.
En som inte var helt nöjd med vare sig sin egen eller lagets insats var målgöraren Peter Makrillos.
– Vi spelade inte tillräckligt bra. Vi ville ha tre poäng men får nöja oss med en den här gången, säger Makrillos och fortsätter:
– Ärligt talat förtjänade vi inte mer än vi fick.
Din egen insats då?
– Medioker. Det märks att jag inte är i matchform. Jag har fortfarande svårt att hitta rytmen i mitt spel. Men det kommer. Det är tidigt på säsongen ännu.

Läs mera om detta i måndagens Nya Åland.

Matchfakta
IFK Mariehamn–TPS 1–1 (1–0)
Mål:
1–0 Peter Makrillos 12’
1–1 Sami Rähmönen (straff) 49’
IFK: Oskari Forsman–Aapo Mäenpää (Lassi Järvenpää 46’), Robin Buwalda, Tarik Hamza, Frankline Okoye (Frans Grönlund 62’)–Peter Makrillos (Felipe Queiroz Dos Santos 66’), Niilo Mäenpää, Riku Sjöroos (Maximo Tolonen 72’)–Albion Ademi, Gustaf Backaliden, Ivan Yagan
Domare: Mattias Gestranius
Varningar IFK: Tarik Hamza, Albion Ademi, Peter Makrillos
Publik: 365 personer i Eckeröhallen
Nästa match: FC Honka–IFK, lördag kl 13