DELA

De trampar igång för Vätternrundan

CYKEL. Rekordmånga ålänningar har anmält sig till Vätternrundan i juni. Några har gått ihop för att nå ett gemensamt mål, att avverka de 300 kilometerna på under nio timmar och 15 minuter.
– Klarar vi det är det en jättebra prestation, säger Thorvald Jansson, instruktören som ser till att cyklisterna kommer i form inför loppet.
Lördag och lunchtid. På Avancia i Mariehamn råder lugn. Många verkar njuta av ledigheten och gymmet är långt ifrån fullt. I spinningsalen däremot är det full aktivitet. Ett två timmarspass ska strax dra i gång och en efter en tar cyklisterna plats i salen.
Det är ÅID:s cykelsektion som hyr in sig på Avancia en gång i veckan. Här trampar man för att komma i form inför sommarens Vätternrunda.
– Redan på färjan hem efter loppet i fjol pratade vi om att dra ihop ett gäng för att göra en gemensam satsning. Vi vill att tio ålänningar ska cykla Vätternrundan på under nio timmar och 15 minuter, berättar en av initiativtagarna Dan Jansson.
För att nå målet ordnar ÅID spinningpass på Avancia varje lördag. Thorvald Jansson fungerar som instruktör och vem som helst får delta, vare sig man tänker cykla Vätternrundan eller inte.
– Man behöver inte vara gymmedlem och man behöver inte föranmäla sig. Så länge det finns lediga cyklar är det bara att komma med, säger Jansson.

Läs mer i torsdagens Nya Åland.

malin.lundberg@nyan.ax

tfn 528 462