DELA

Davidov etta i säsongens sista lopp

TRAV. Davidov avslutade säsongen med en imponerande seger på Solvalla i onsdags. Ulf Erikssons häst ledde från start till mål och segerchecken blev 60.000 svenska kronor.
– Det var rätt odramatiskt, säger Eriksson om säsongens sista lopp som alltså slutade med seger.
Den åländska travhästen Davidov, denna gång med Torbjörn Jansson i sulkyn, avslutade säsongen vackert i onsdags med en seger i V64:ans första avdelning på Solvalla. Och det var aldrig något snack om saken.
– Han startade grymt bra och fick ledningen och höll den in i mål, säger ägaren och tränaren Ulf Eriksson till Nyan.
Från början var det meningen att loppet 8 november på Solvalla skulle varit säsongsavslutningen. Men man ändrade sig.
– Han tände till grymt på träningen, förklarar Eriksson.
Därför valde man att göra ännu en start innan år 2007. Något som skulle visa sig vara ett korrekt beslut. Segerchecken i onsdags blev 60.000 svenska kronor.

Virus satte stopp
Under året har Davidov sprungit in totalt 281.771 svenska kronor. Pallplatserna har varit: sex segrar, två andraplatser och en tredjeplats på totalt 14 starter. Förra året var inkomsterna större. Då kom det in 425.099 kronor trots att segrarna var lika många som i år. Eriksson säger att han är nöjd med säsongen.
– Men det har varit lite upp och ner.
I somras, då de stora pengarna och loppen gick, stod Davidov men virus.
– Han hade två virusinfektioner när det var som mest både på hemma och bortaplan. Där gick vi nog miste om en hel del.
Totalt närmar Davidov sig en miljon i insprungna pengar. På 35 starter i karriären har det blivit 17 segrar, 5 andraplatser och 2 tredjeplatser. Och totalsumman har blivit 935.870 svenska kronor.

Yes Tomorrow femma
Årets sista åländska start på samma bana stod Yes Tomorrow och Barbro Carlsson för som i ett sent lopp sprang hem 5.000 kronor för en femte plats i lopp nio.

BJÖRN EKLUND

bjorn.eklund@nyan.ax