DELA

Davidov etta i Gävle – igen

TRAV. Favorittippade Davidov hade inte några problem att inkassera årets tredje seger i tisdags vid Gävletravet. Den åländska travaren vann med en längd i V65:ans första avdelning.
Det blev åländsk seger vid Gävletravet i tisdags. Davidov var favorittippad i V65:ans första avdelning och Sören Eriksson hade inte några som helst problem med att styra den åländska valacken först över mållinjen.
– Han startade ruggigt fort, säger ägaren Ulf Eriksson till Nyan.

Förkylningar i Gävle
Davidovs segerodds var låga 1,39 gånger pengarna och de som spelat på plats fick endast insatsen tillbaka. Davidov var en längd före tvåan Vino Camielle i mål.
– Enligt Sören kunde det ha gått ännu snabbare om han ville, förklarar Ulf Eriksson.
När nästa lopp blir för Davidov är inte klart i dagsläget. Det var nämligen många förkylningar på Gävletravet.
– Vi får vänta och se att vi inte fick något oväntat med oss hem.
Några problem att hitta lopp är det dock inte inom den närmaste framtiden.
– I påsk finns det många lopp att plocka bland, säger Eriksson.

Över miljonstrecket
Segern i tisdags var Davidovs tredje förstaplats för året. Den åländska travhästen vann i årsdebuten i just Gävle 6 januari och var även först över mållinjen i Romme i början av mars. Totalt har Davidov sprungit in 223.000 svenska kronor på fem starter år 2007. Förra året blev totalsumman 281.771 kronor på 14 starter.
Alltså ser Davidov ut att gå mot en bättre säsong än 2006. Under sin karriär har Davidov passerat miljonstrecket. Nu är totalsumman efter 40 startar i karriären 1.158.870 kronor enligt ATG:s statistik.

Breeders Crown
Förra året var Useful Hornline den mest framgångsrika åländska travhästen. På söndag startar hon på Axevalla i ett Breeders Crown-lopp för fyraåriga ston. Utgångsläget kunde dock varit bättre.
– Det blir tufft. Vi har fått ett startspår långt ut på vingen, säger tränaren och ägaren Robert Ekström.
Useful Hornline fick sjunde startspår. Ingen drömlottning direkt.
– Nej, det kan man inte påstå, säger Ekström.
I årsdebuten på Solvalla i mitten av mars blev det en tredjeplats och 25.000 kronor i prischeck. Söndagens lopp är Useful Hornlines andra start detta år.
– Det är enligt planerna. Det är en lång säsong innan hösten är över.

BJÖRN EKLUND

bjorn.eklund@nyan.ax