DELA

Darttävling drar starkt startfält

DART. Med ett vasst startfält drar Nordic Ladies Trophy igång på lördag. Herrarna siktar på seger i Gentlemens Cup och de lite äldre får försöka pricka in formen till Oldtimers Competition. Platsen är Joker Darts klubblokal i Mariehamn. På bilden syns Joker Darts ordförande Sune Eriksson.
Det är första gången som Nordic Ladies Trophy arrangeras och i potten ligger hela 3.200 euro. Kanske är det också därför som startfältet är så pass bra. Det säger i alla fall Sune Eriksson som är ordförande i Joker Dart.
– Det är en tuff turnering med bland annat ettan, tvåan, trean och femman från Sverige.
Från Sverige kommer även Linda Odén som är världens bästa junior och som tidigare tävlat på Åland i en juniorlandskamp för Sverige. Och att just tävla på Åland är bra med tanke på närheten till både Sverige och Finland.
– Vi hade förfrågningar från Ryssland, Tyskland och Holland också men i de lokaler vi har kan vi inte vara mer än 130-140 stycken. Det skulle bli ett för stort arrangemang med över 500 deltagare, säger Sune Eriksson.
Även det faktum att tävlingen har rankingstatus i Finland har bidragit till det starka startfältet. Från riket kommer bland annat nio tävlande från topp 20-listan.

Åländskor tävlar
Från Åland är fem damer anmälda. Dessa är Lilian Lampén, Sandra Karlsson, Ulla Suomi, Veronica Lampen och Anna Johansson men Sune Eriksson tror att de kommer få det svårt.
– Det är ganska bra om någon av ålänningarna går vidare från gruppspelet och kanske med lite tur hamnar bland de 16 bästa. Vi ska nog inte förvänta oss att någon åländska vinner.
Även i herrarnas gentlemens Cup är startfältet av absolut högsta klass. Tävlingarna startar på lördag 16.00 och finalerna beräknas vara avklarad vid midnatt.
Turneringarna arrangeras med ekonomiskt stöd från näringslivet samt Ålands landskapsregering, Mariehamns stad och Ålands idrottsförbund. För arrangemangets genomförande deltar cirka 20 personer från Joker Dart. Totalt är 133 deltagare anmälda.
Om du är intresserad av att komma och titta hälsar Sune Eriksson dig hjärtligt välkommen.
– Det är bara att titta in, säger han. Det är inget inträde.

JOHAN LARSSON

johan.larsson@nyan.ax