Damjuniorerna klara för final

ISHOCKEY. IFK Mariehamns damjuniorer är klara för final i Upplandsserien efter en övertygande match mot VIK Västerås HK Ung. Man kunde vinna med hela 8–1 och nu väntar med största sannolikhet Linköping HC i finalen.

– Med rätt attityd spelar vi riktigt bra, säger fyramålsskytten Sofia Mattsson.
Under gårdagen säkrade IFK Mariehamns damjuniorer en finalplats i årets Upplandsserie. Detta efter en mycket övertygande storseger med 8–1 över Västerås HK Ung.

Åländskorna öppnade matchen i ett rasande tempo och efter drygt sex minuters spel kunde Sofia Mattsson göra sitt och lagets första målet för dagen. Bara några sekunder senare ökades ledningen på till 2–0 genom Erica Sjöberg. IFK forsatte att föra spelet och innan den första perioden var över stod det 4–0 till hemmalaget.

I den andra perioden höjde sig Västerås och spelade jämnt med åländskorna. Målchanser uppstod åt båda håll men inget av lagen var förmöget att hitta rätt i en period som förblev mållös.

I den tredje perioden ökade dock IFK återigen tempot i sitt spel och lämnade gästerna utan någon chans att ta sig in i matchen. Man gjorde både 5–0 och 6–0 innan Västerås kunde göra dagens första mål. IFK replikerade dock omgående och gjorde ytterligare två mål innan slutresultatet skrevs till 8–1.