DELA
Foto: Manne VidungGULDSAMARBETE Janne Andersson, mitten, firar SM-guldet 2015 med Andreas Johansson (t.v.) och Daniel Sjölund. "Daja" var en drömvärvning för Andersson inför fjolårssäsongen, men från och med i sommar tar hallänningens och ålänningens samarbete slut då IFK-tränaren tar över svenska landslaget.

”Dajas” tränare blir ny förbundskapten

FOTBOLL. Janne Andersson förde IFK Norrköping till SM-guld i fjol. Nu blir han förbundskapten för svenska herrlandslaget i fotboll.

Förbundsstyrelsen fattade beslutet på tisdagen och höll presskonferens på torsdagsmorgonen.

– För mig är det här det finaste jobbet man kan få som fotbollstränare i Sverige. Jag är väldigt glad och tacksam att IFK Norrköping väljer att släppa mig. Även om det är tungt att släppa det jag gjort där övertrumfar självklart det här jobbet det för mig, sade Janne Andersson på presskonferensen.

Nuvarande förbundskaptenen Erik Hamrén meddelade i februari att han slutar efter EM i Frankrike. Därefter tar 53-årige Andersson tar över.

Ålänningen Daniel Sjölund var med om att vinna SM-guld under Anderssons ledning i fjol, och spelade hela matchen för IFK i hemmapremiären mot Kalmar FF i onsdags. ”Peking” vann mathcen med 4–1.