DELA

”Daja” på nytt utanför landslagstruppen

FOTBOLL. Landslagstränaren Roy Hodgson namngav förra veckan 24 spelare som ingår i truppen inför EM-kvalmatcherna mot Armenien och Kazakstan. Matcherna spelas på bortaplan 7 oktober respektive 11 oktober.
Daniel ”Daja” Sjölund finns inte heller den här gången med i laget. Det finns däremot hans klubbkamrat i Djurgårdens IF, Toni Kuivasto. Från Tipsligan har Hodgson kallat in Jarkko Wiss, Tampere United, Ari Nyman, FC Inter, Mika Nurmela, HJK samt Mikko Kavén, Tampere United.
– Om jag är riktigt ärlig måste det nog sägas att 24 spelare antagligen är för mycket. Jag är självklart rädd för skador, men den största orsaken till den stora truppen är att jag inte vill ställa någon åt sidan och försöker hålla laget som en stor enhet. Jag vet att jag behöver dessa spelare i fortsättningen och jag kommer också att behöva såna som inte är med nu, säger Hodgson till FNB.

Matchens lirare
Daja Sjölund har dock fullt upp i hemmaklubben Djurgården. Huvudtränaren Kjell Jonevret har befriats från sitt uppdrag som huvudtränare till förmån för Anders Grönhagen, en man som tränade laget några säsonger under mitten av 1990-talet. Kontraktet gäller i första hand tre månader och  Jonevret, som är fast anställd av DIF, ska i stället arbeta med andra uppdrag inom klubben.
I går fick Grönhagen sitt första uppdrag när han coachade DIF till seger med 2–1 hemma mot Halmstad. Målen stod Jones Kusi Asare och Lance Davids för. Daja Sjölund fanns med från start och hade ett bra skott i 37:e minuten som målvakten parerade ut i hörna. En stund senare fälldes ålänningen och hemmapubliken ropade förgäves efter straff.
I andra halvlek fortsatte finströmssonen att visa upp sig. Med kvaten kvar missade han ett friläge, men redde upp det genom att i 78:e minuten slå en hörna från höger som via Johannesson i mitten letade sig till målskytten Davids.
För sin insats blev Sjölund utsedd till matchens lirare.