DELA
Foto: Lehtikuva/Arkiv<07_Bildrubrik>MOT COMEBACK? Daniel Sjölund har inte spelat i landslaget sedan 2012, men Hasse Backe har hört av sig till honom efter succén med Norrköping.

”Daja” nobbade landslaget

FOTBOLL. Daniel Sjölund tackade nej till finska landslaget och höstens avslutande EM-kvalmatcher. Men än stänger han inte dörren för gott.
Ålänningen Daniel ”Daja” Sjölund har gjort succé i IFK Norrköping under sin första säsong i klubben. Den centrale mittfältaren är en starkt bidragande orsak till att ”Peking” kan vinna SM-guld vid seger borta mot Malmö FF på lördag.

Succén har inte gått obemärkt förbi på andra sidan Östersjön.

För Nya Åland avslöjar Sjölund att han blev kontaktad av den finska landslagsledningen inför Finlands avslutande EM-kvalmatcher mot Rumänien och Nordirland för tre veckor sedan. På frågan om han kunde tänka sig att stå redo för att kallas in om någon ordinarie spelare blev skadad blev Sjölunds svar nej.

– Jag sa till dem att vi hade tre matcher kvar i allsvenskan och att jag ville lägga all min fokus på Norrköping, säger ”Daja” till Nyan.

Men dörren till landslaget är inte stängd för all framtid för Sjölund som blir 33 i mars och som gjorde sin senaste landskamp borta mot Tjeckien i september 2012.

Finlands blivande förbundskapten Hasse Backe har hört av sig.

– Ja, jag pratade med Hasse inför Elfsborgsmatchen (19.10). Han ville kolla läget inför framtiden. Vi sa att vi skulle höras igen efter säsongen så att jag hinner fundera lite, säger Sjölund.

Läs mer i torsdagens Nyan