Dags för final i Alandia cup

FOTBOLL. I dag avgörs vilka lag som blir mästare i den 33:e upplagan av Alandia cup. Finalerna spelas på WHA under förmiddagen.

Avspark i flickornas final är klockan 10.00. Pojkarnas final inleds klockan 11.00. När alla spelat klart hålls prisutdelning klockan 12.00.
Inga åländska lag har tagit sig till final, men för första gången sedan 2006 tog sig ett pojklag från IFK Mariehamn vidare från gruppspelet. IFK Mariehamn vit gick vidare som grupptvåa efter att man hade vunnit sex och förlorat två matcher i gruppspelet. I åttondelsfinalen i går mötte laget Tuusulan Palloseura:A och den matchen förlorade man dessvärre med 0–3.
Övriga åländska pojklag i turneringen har varit IFFK, Jomala IK och IFK Mariehamn grön. IFFK vann två matcher, spelade en oavgjord och förlorade sex matcher i gruppspelet. Det innebar att man blev sexa i sin grupp. JIK vann en match och förlorade sju vilket räckte till en åttondeplats i gruppen. IFK Mariehamn grön vann tre matcher, spelade en oavgjord och förlorade fyra. Även det resultatet räckte till sjätteplats i gruppen.
På flicksidan gick det bäst för IFFK:s lag. De vann två matcher, spelade två oavgjorda och förlorade fyra vilket innebar sjätteplats i gruppen. IFK:s flicklag vann en match, spelade två oavgjorda och förlorade fyra. Med det blev man åtta i sin grupp.
I går besökte Åland 24 Alandia cup. Inslaget därifrån kan ni se här.