DELA
Foto: Stefan ÖhbergOSÄKERT KORT Albin Granlund, till höger, dras med skadekänningar och är tveksam till spel mot Inter. Även Amos Ekhalie (till vänster) och Tommy Wirtanen körde ett pass vid sidan av den ordinarie träningen i torsdags.

Cupvinnaren Granlund går en kamp mot klockan

FOTBOLL. Han är av få som har ett cupguld i IFK-truppen.

Men hans medverkan på lördag är osäker.

– Lite orolig är jag, det vore jättetråkigt att missa finalen, säger Albin Granlund.
Västerbacken Albin Granlund stod över måndagens ligamatch mot Inter.

Skadan i baklåret har gjort sig påmind den senaste tiden, varpå Granlund mest kört rehabträning den här veckan.

– Det kommer smygande successivt när vi spelar så här tätt. Jag tycker att spelschemat i finska ligan nästan är omänskligt. 33 omgångar kan vara okej, men inte på så kort tid. Det vore bättre om ligan började två veckor tidigare och slutade två veckor senare, säger 26-åringen som för en kamp mot klockan inför lördagens cupfinal.

– Jag hoppas verkligen att jag kan spela. Det vore jättetråkigt att missa eftersom det är sällan man får spela så här pass stora matcher i Finland.

2013 vann Albin Granlund cupguld med RoPS efter att bland annat ha slagit ut IFK Mariehamn i semifinal med hela 4–0 och sedan besegrat KuPS i finalen. Granlund är en av tre IFK:are med cupguld på meritlistan; Duarte Tammilehto och Walter Viitala ingick i Honkas cupvinnande trupp 2012.

– Känslan är densamma nu som 2013. Den gången gjorde vi en kanonmatch i semin, och det gjorde också vi i år när vi slog HJK (5–1). Jag hoppas jag kan bidra på så sätt att jag har rutin från en cupfinal, jag känner mig själv mycket lugnare nu än vad jag gjorde då.