Comebackvinst för IFK Hockey

IFK tog under söndagen en övertygande 8-3-vinst på hemmais mot FOC Farsta i svenska hockeytreans lägre slutspelsserie.

Det började mörkt för hemmalaget då de efter halva första perioden låg under med 0-2. Även om Dominic Ingström reducerade till 1-2 innan perioden var slut var det inget glatt IFK som gick till periodvila. Men sedan vände det. Inom loppet av tre minuter i andra perioden kunde Pontus Nylén, Peter Skogström, och Mathias Kerwien med fyra snabba mål vända till 5-2. Efter det var det total IFK-dominans som gällde. Tre mål och en period senare stod slutresultatet 8-3 fast.

I och med vinsten gick IFK upp till sex poäng och en femteplats i serien. Lagets nästa match kommer redan på måndag mot Bålsta HC, även den på hemmais.