DELA
Foto: Erkki SantamalaFORMSTARK Gustav Carlsson imponerade i helgen.

Carlsson rekordbäst

SIMNING. Knäckt under FM och omotiverad efteråt.

Men i helgen visade Gustav Carlsson att han är tillbaka – med ett åländskt rekord på 50 meter fjäril.

– Vilan gjorde mig gott, säger han.
På lördagens månadstävling i Mariebad slog Gustav Carlsson till med 25,54 på 50 meter fjäril. En putsning med 44 hundradelar av Christopher Oksmans tidigare åländska rekord, och åttonde bästa tid bland de finska seniorerna i år.

– Riktigt roligt att komma tillbaka efter en månad av nästan ingen träning alls, säger Gustav Carlsson som simmar för Åboklubben RaisU till vardags.

I slutet av april siktade han på att vara en del av klubbens FM-lag på 4×200 meter, men petades i sista stund trots att hans tid på 200 meter frisim borde ha gett honom en plats. Från sidan fick han se på när laget bärgade ett brons.

– Jag var riktigt besviken efter FM. Det är knäckande att drömma om den där medaljen under lång tid, gå upp fem på morgnarna och träna för det och sen inte få vara med på grund av att tränarna inte tycker att man är i nog bra skick, säger Carlsson som hittat ny motivation efter en månads träningsuppehåll.

Inget fjärilsim på Jersey

– Ja, jag tog mig i kragen med tanke på Öspelen om två veckor. Är man anmäld kan man inte ge upp på slutrakan.

Dock blir det ingen fjärilsdistans för Carlsson på Jersey – anmälningarna skedde i vintras – men däremot 50, 100 och 200 meter fritt, 50 och 100 rygg, 100 medley samt 50 bröst.

– Synd att det inte blir fjäril, men formen känns bra oavsett gren, säger Carlsson som även slog personbästa på 100 rygg i lördags.