DELA

Brasseinitiativ bakom välgörenhetsprojekt

FOTBOLL. För varje brasilianskt mål i fotbolls-VM donerar Paf 500 euro till en välgörenhetsorganisation i Nova Friburgo i Brasilien.
Initiativtagarna: IFK Mariehamns brasseduo Bernardo Ribeiro och Diego Assis.
– Många i Nova Friburgo är väldigt fattiga utan varken mat, kläder eller stöd i tillvaron, säger Ribeiro.
Spelbolaget Paf lanserade under gårdagen, lagom till VM-starten, ett gränsöverskridande välgörenhetsprojekt med fokus på fotbolls-VM:s värdland Brasilien.
För varje mål Brasilien gör i turneringen donerar Paf 500 euro till välgörenhetsorganisationen Casa dos Pobres i staden Nova Friburgo. Casa dos Pobres (“Fattighuset”) är en organisation som hjälper mindre bemedlade, arbetslösa och hemlösa i staden Nova Friburgo som ligger 140 kilometer nordost om Rio de Janeiro.
Att valet föll på den staden och den organisationen kan tillskrivas IFK Mariehamn:s brasilianare Bernardo Ribeiro som är uppvuxen i staden. Tillsammans med mittfältskollegan Diego Assis tog han initiativet till välgörenhetsprojektet.
– Många i Nova Friburgo är väldigt fattiga utan varken mat, kläder eller stöd i tillvaron. Hos Casa dos Pobres står därför dörren alltid öppen. Det stöd som Paf nu ger till Casa dos Pobres är ovärderligt för verksamheten och kommer kunna bidra till att de kan hjälpa ännu fler, vilket förhoppningsvis kan bidra till bättre liv för stadens många fattiga och drabbade människor, säger Bernardo Ribeiro i ett pressmeddelande.


”Rio de Mariehamn”
Under Paf Carnival 4–13 juli kommer VM:s slutspelsmatcher att visas på storbildsskärm i Mariehamns centrum.
– Eftersom Paf Carnival bygger på ett brasilianskt tema vill vi med det här välgörenhetsinitiativet ge något tillbaka till Brasilien som kommer bjuda på sommarens stora fest i och med fotbolls-VM. Brasilien kanske ligger långt bort rent geografiskt men för oss ålänningar är det nära med tanke på att våra brasilianska fotbollstjärnor bor och lever här i ”Rio de Mariehamn”, säger Jaana Salminen, projektledare för Paf Carnival.

Oskar Magnusson