DELA
Foto: Jonas EdsvikGRÖNA SIDAN UPP Konstgräset i Eckeröhallen blir sex år gammalt till hösten, men garantin är på åtta år säger hallchefen på Eckeröhallen ab Ove Sundblom.

”Bobbie börjar bli gammal”

FOTBOLL. Eckeröhallens konstgräsmatta blir sex år gammal i höst.

Hallchefen Ove Sundblom slår ifrån sig kritiken att den måste bytas ut.

– Konstgräset har åtta års garanti, säger han.
När Eckeröhallen byggdes år 2000 utrustades den nya hallen med andra generationens konstgräs. Drygt tio år senare byttes konstgräset ut mot en ny matta.

– Det är en stor apparat att byta ut ett konstgräs. Det är asfalt i botten, en ”sviktpad” av skumgummi ovanpå det och sen har du själva konstgräset som har 110 ton kvartssand i botten för att hålla det på plats. Därefter spred vi ut 70 ton gummikulor på konstgräset, bland annat genom att hyra in maskiner från Sverige, säger hallchefen Ove Sundblom.

Att Eckeröhallens konstgräs skulle vara för hårt – som IFK-backen Bobbie Friberg da Cruz hävdar i artikeln här intill – avfärdar Sundblom.

– Bobbie börjar bli gammal, det är nog det (skratt). Vi har åtta års garanti på mattan, och då ska man betänka att den förmodligen slits ännu mindre än andra planer som man måste ploga av snö på.

Läs mer i fredagens Nyan