DELA

Blomberg stannar i IFK

FOTBOLL. Mittbacken Peter Blomberg fortsätter i IFK Mariehamn. I går skrev han på ett nytt kontrakt som sträcker sig under två år. Några andra alternativ var aldrig aktuellt.
I morgon fyller Peter Blomberg 26 år. Detta firade han i förtid med att förlänga sitt kontrakt med IFK Mariehamn. I ytterliggare två år kommer den reslige mittbacken vara IFK:s spelare.
– Det kändes rätt med tanke på familj och bostad. Jag vill ha tryggheten. Det har nog aldrig varit några andra klubbar, säger Blomberg.
Blomberg kom från Närpes Kraft 2005 och har med sitt resoluta spel varit en stor del av IFK:s framgångar. Det har så här långt blivit 45 matcher för honom i den grönvita tröjan varav 22 den gångna säsongen. I år gjorde han dessutom sitt första Tipsligamål.
– Jag har gjort två bra säsonger och förhoppningsvis fortsätter det att fungera och att jag får vara skadefri så jag kan göra två bra säsonger till, säger han.
Kontraktet gick ut i slutet av oktober men det var alltså först i går som han skrev på det nya. Några större betänkligheter har han dock inte haft. Varför det dragit ut lite på tiden beror på att haft semester. Och så en sak till.
– Det måste fungera med jobbet och de gick med på arbetstiderna. Jag fortsätter jobba som polis.
Med Peter Blomberg kvar i mittlåset behåller IFK en av sina starkaste lagdelar från årets säsong. Tillsammans med Jani Lyyski var Blomberg en av de mest tongivande spelarna under IFK:s höstsvit på 12 matcher utan förlust. Detta bidrog dessutom till att Blomberg utsågs till årets mest effektiva spelare i IFK.

JOHAN LARSSON

johan.larsson@nyan.ax