DELA

Blomberg kvar i IFK

FOTBOLL. IFK:s backklippa Peter Blomberg var osäker på om han skulle orka mer än ett år i ligan med tanke på sitt yrke som polis där han arbetar flerskift.
Men i går kom glädjebeskedet; han stannar ytterligare ett år.
Peter Blomberg värvades från Närpes Kraft inför årets ligasäsong. Flytten till Åland passade honom bra, då det fanns lediga tjänster på polisstationen.
I våras flaggade han dock för att det eventuellt inte skulle bli mer än ett år i klubben, då det är krävande att kombinera ett flerskiftsarbete med ligafotboll.
– Inte orkar man i längden. Första året går jag på ren motivation när det är nytt och roligt, sa han i Nyans fotbollsbilaga Avspark.
I går kom dock glädjebeskedet; Blomberg skriver under för ett år till.
– Det var ett ganska lätt beslut. Det finns ändå inget jobb på fastlandet och jag trivs bra i IFK och med lagkamraterna, säger han och fortsätter:
– Som det ser ut nu ska jag bara jobba dagtid på polisen från årsskiftet.

Saker att förbättra
Blomberg har kanske varit det största utropstecknet bland nyförvärven i klubben. Inte många bollar har gått förlorade från hans plats som mittback.
– Jag är nöjd med säsongen hittills. Det är positivt att jag fått så mycket speltid och det har gått mycket bättre än jag trodde, säger han.
Inför säsongen lyfte han fram sina styrkor som en brytningssäker spelare som vinner de flesta närkamperna, något som Grönvitts publik fått se prov på.
– Men det finns sidor jag ännu behöver förbättra, som till exempel mitt passningsspel.
Nu har han tid att träna det inför nästa säsong.