DELA
Foto: Jonas Edsvik

Jenny laddar inför FM

SKIDSKYTTE. I slutet av februari är det junior-VM i Slovakien. Jenny Fellman har siktat mot tävlingarna ett helt år och hoppas nu bli uttagen i den trupp som ska representera Finland.
Men först väntar junior-FM. Och där är mycket som står på spel.

Jenny Fellman från Saltvik fyllde 20 i torsdags. Hon går sitt fjärde och sista år på vintersportgymnasiet i Östersund och i helgen tävlar hon om medaljerna i junior-FM i Tusby. Formen är, enligt henne själv, bra. Den gångna helgen lyckades hon bärga både guld och brons i en nationell granskningstävling i Tavastehus, då hon slutade trea i sprinten och vann den därpå följande jaktstarten i klassen D21.

Vad har du för målsättning i FM?

– Resultatmässigt har jag inte satt upp något mål utöver att göra en bra tävling. Det viktigaste för mig är inte att stå på pallen utan att jag i efterhand kan känna mig nöjd med vad jag har uträttat på banan.

Hoppas på J-VM

Samtidigt är Jenny Fellman ändå medveten om att det är mycket som står på spel. I slutet av februari är det nämligen dags för junior-VM, som går av stapeln i Slovakien, och dit vill åländskan gärna åka.

– Så klart skulle det vara otroligt roligt att bli uttagen i juniorlandslaget och jag har också haft VM som morot hela året, någonting att sträva efter helt enkelt.

Jenny Fellman inleder junior-FM med masstart över 10 kilometer på lördagen och skidar sedan normaldistans över 12,5 kilometer på söndagen.

Läs hela artikeln i fredagens Nya Åland.