DELA
Foto: Erkki Santamala

”Bevis på att laget går bra”

FOTBOLL. Två nyblivna grönvita landslagsmän.

På söndag fortsätter IFK Mariehamns succésäsong när ligaledarna tar emot VPS.

– Går laget bra är det lättare att komma fram som individ, säger IFK-tränaren Peter Lundberg.
IFK Mariehamn ångar på i toppen av Veikkausligan, och får vid seger hemma mot VPS på söndag ånyo fyra poäng ned till jagande HJK som besegrade PK-35 i onsdags.

Tio matcher återstår för Grönvitt som gör allt för att inte snacka FM-guld.

– Att börja prata om att vi redan vunnit ligan är ju bara löjligt. Om det finns några som tror att det är klart så förstår de inte fotboll. Truppen har hela året varit väldigt bra på att fokusera på vad som väntar härnäst, och nu riktar vi vår energi mot VPS på söndag, säger Peter ”Lundis” Lundberg som förväntar sig ett spelförande Vasalag på WHA.

– De spelar med stort bollinnehav så jag väntar mig något liknande nu. Det gäller för oss att låta dem ha bollen på rätt ställen för vår del, och vara skickliga i vårt omställningsspel.

Och låta Dever Orgill utnyttja ytorna bakom deras backlinje?

– Det är en av de saker vi hoppas kunna ta tillvara på.

Förutom ligaledningen bubblar det inom IFK av andra anledningar.

I veckan blev både Albin Granlund (A) och Joel Mattsson (U18) landslagsmän.

– I Joels fall tror jag att klubbens akademisatsning har varit helt avgörande. Och för Albins del speglar det också att vi som lag gått bra, då är det lättare att komma fram som individ. Men först och främst är det för att de båda har gjort ett bra jobb som de förtjänar sina landslagsplatser, säger Peter Lundberg.