DELA

Bellisomo klar för IFK – försvarare är på ingång

FOTBOLL. Nu har mittfältaren Luca Bellisomo skrivit på för IFK Mariehamn. Senare i veckan presenterar Grönvitt en 26-årig sydeuropeisk försvarare.
Luca Bellisomo, som testspelat med IFK Mariehamn under januari, har nu skrivit på för säsongen 2011.
– Vi är mycket nöjda med att ha Luca med i laget, han kan dessutom spela som mittback om det skulle behövas och det är stor fördel, skriver IFK:s klubbdirektör Peter Mattsson i ett pressmeddelande.
Mattsson berättar också att diskussionerna fortskrider enligt plan emd den mittback som IFK scoutat och vill förstärka truppen med.
– Det handlar om en 26-årig sydeuropeisk back som pratar flera språk inklusive engelska. Spelaren ifråga har spelat i La Liga för ett antal år sedan och tillhört några kända storklubbar men blommade inte ut till den etablerade spanska ligaspelare han hade potential att bli. Han har kontunerligt tränat och spelat träningsmatcher med A-laget. Den senaste säsongen har han spelat på Cypern, skriver Mattsson.
– Det är en spelare som spåddes en lovande proffskarriär i den spanska ligan men som inte riktigt räckte till för att ta sig in som ordinarie i ligan. Han är dock fortsättningsvis bara 26 år och vi bedömer att det är en spelare som väl kommer att kunna tillhöra ligans bästa försvarare. Vi vill ha en försvarare på den här platsen som är av hög ligaklass samtidigt som det skall vara en spelare som pratar flytande engelska eftersom försvaret kommer att kommunicera på det språket. Om allt går enligt plan så är avsikten att vi presenterar spelaren i slutet av veckan, tillägger Mattsson. (ml)