DELA

Beachvolley planeras även år 2008

BEACHVOLLEY. Redan innan debuttävlingen är över, finns beachvolleyturneringen Paf Open med i den preliminära kalendern för nästa år.
– FIVB har stort förtroende för oss, säger projektledaren Simon Dahl (bilden).
I augusti står Åland för första gången värd för en deltävling i Swatch FIVB World Tours beachvolleyturnering. Men Paf Open är redan nu inritat i den preliminära kalendern för år 2008, då med arrangemangsdatum 2–7 september.
– De har tecknat ett flerårigt avtal med oss, men det är först upp till bevis för oss att visa att vi är tillräckligt bra för att stå värd igen. Men vi har höga ambitioner och är ganska övertygade om att den här folkfesten får fortsätta, säger projektledaren Simon Dahl.

Stor tilltro
Ambitionen är att Åland ska arrangera turneringen i mitten på augusti, precis som i år, men nästa år arrangeras OS i Peking, Kina, under den perioden.
– Vårt datum är ju en preliminär bokning, så vi får se om det blir då, eller om det blir några förändringar i schemat. I och med att vi är en ny tävling får vi kanske anpassa oss lite, men tanken är att vi ska ligga i augusti övriga år.
Att arrangörerna redan nu bokat in Paf Open visar på tilltro.
– Mycket är tack vare Mikael Larssons (arrangerande Alandia Top Shows vd, reds anm.) förberedande arbete. FIVB har stort förtroende för oss.
I år arrangeras turneringen 14-19 augusti vid östra hamnen.

MALIN TILLSTRÖM

malin.tillstrom@nyan.ax