DELA
Foto: Jonas EdsvikPRESSAD VINNARE Sean Baileys turneringsspel i helgen blev en känslomässig berg- och dalbana.

Baileys galna S:t Karins-helg

TENNIS. Vad gjorde du i helgen?

MLK:s Sean Bailey hann med att vinna en turnering i S:t Karins – innan han fick solsting och blev matförgiftad.

– En av mina märkligaste tennisupplevelser, säger kanadensaren.
Mariehamn lawntennisklubb-tränaren Sean Bailey har nu börjat trappa upp sin tävlingssatsning. Kanadensaren började sin anställning i föreningen i oktober, och fram tills i vår har det mesta handlat om att träna MLK-medlemmar och att göra ett par lokala turneringsframträdanden.

Men den gångna helgen ställde 24-åringen upp i en A-klassturnering på grus i S:t Karins, strax utanför Åbo. Bailey var oseedad men fick en enkel resa till semifinal via två raka 2–0-segrar.

Väl där kom det verkliga testet mot förstaseedade Dennis Kazistov från Åbo lawntennisklubb – rankad 13 i Finland. En osannolik matchinledning gjorde att det bara stod 2–2 i game efter en timmes(!) spel. Sedan släppte Sean Bailey på handbromsen och vann första set med 6–2 och det andra med 6–4.

I finalen kunde det ha blivit ett åländskt derby, men 16-årige Otto Byman föll med 3–6, 4–6 mot Patrick Stenfors, PVS, i semifinal efter att MLK:aren svarat för en bragdvändning i matchen innan och besegrat ÅLK:s Ville-Veikko Hynninen med 2–1 i set.

Sean Bailey hade inga bekymmer mot Stenfors, 16, och tog hem turneringssegern via 6–2, 6–0 i finalen.

– Mitt spel känns bättre för varje match jag spelar, det är som att jag närmar mig den nivån jag hade i college, säger Winnipegsonen som fick uppleva helgens största drama efter finalen.

”Kunde knappt prata”

– Jag köpte en lasagne i klubbrestaurangen inför finalen, missbedömde tiden och var tvungen att be personalen ställa undan maten tills efter matchen. Jag vet inte om lasagnen stod framme hela tiden, för jag blev att må riktigt dåligt efter att jag ätit klart, säger Bailey som blev yr och kräktes flera gånger på vägen ned till Åbo hamn.

– Som tur är var Otto med mig och kunde ringa efter ambulans. De sa att jag förmodligen blivit matförgiftad. I kombination med solsting efter flera timmar i solen gjorde det att jag tog helt slut.

Ett par dagar efter det sjuka dramat har Sean Bailey återhämtat sig.

– Jag känner mig nog stark för att jobba igen, men det här var en av mina galnaste tennisupplevelser. Jag var faktiskt med om något liknande i kanadensiska juniormästerskapen som 17-åring då jag fick magsmärtor, feber och spydde. Det var extra bittert den gången; hade jag vunnit min match hade jag fått möta Milos Raonic (nuvarande världstia) i nästa runda.