DELA

ÅU ska undersöka bötessumma

FOTBOLL. 750 euro blev böteslappen för Åland United efter skandalmatchen hemma mot TPS den 22 augusti.
ÅU:s styrelse har nu tittat på ärendet och vill undersöka om summan är rimlig innan de bestämmer om bollförbundets beslut om böter ska överklagas eller inte.
Som Nya Åland berättade i gårdagens tidning har bollförbundet beslutat att bötfälla Åland United för oroligheterna vid hemmamatchen mot TPS den 22 augusti. Eftersom hemmaklubben var ansvarig för säkerheten då en TPS-supporter sprang in naken på planen samtidigt som supportrar i bortaklacken uppträdde hotfullt mot den assisterande domaren, krävs de nu på 750 euro.
ÅU:s styrelse sammanträdde av den anledningen i söndags kväll för att diskutera hur de ska ställa sig till bollförbundets beslut.
– Vi ansvarar för säkerheten när vi har hemmamatch, så visst hade vi räknat med att få böter. Men vi vill undersöka nu om summan vi måste betala är korrekt innan vi gör något annat, säger Bo-Erik Sandell, ordförande i Åland United.


Se över rutiner
Om de tvingas betala de 750 euro som förbundet beslutat menar Sandell att hela biljettkassan från skandalmatchen ryker. Men han är ändå positiv till att de inte är ensamma om att bli bötfällda.
– Det är bra att TPS också får vara med att ta ansvar för sina supportrar, säger han..
När styrelsen har undersökt om bötessumman är rimlig ska de bestämma huruvida beslutet ska överklagas eller inte. Båda lagen har veckan ut på sig att överklaga.
Vid mötet diskuterade ÅU:s styrelse dessutom vad klubben kan göra för att förbättra sina säkerhetsrutiner för att förhindra att liknande situationer uppstår igen.
– Vi har inte kommit fram till något konkret ännu men vi räknar med att behöva göra några förändringar till nästa säsong, säger Sandell.

MARIA NYKVIST

maria.nykvist@nyan.ax