DELA
Foto: Theresa Axén

ÅU möter PK-35 Vanda i kväll

FOTBOLL. Ett skadedrabbat ÅU tar i kväll emot cupfinalmotståndaren PK-35 Vanda – fast denna gång i den övre slutspelsstriden i ligan. Avspark sker klockan 17.00 idag på WHA.

I kväll inleds den övre slutspelsstriden i Nationella ligan för Åland United del. Första mötet blir på hemmaplan mot PK-35 Vanda. Då även cupfinalen den 16 oktober spelas mot PK-35 Vanda blir kvällens match ett genrep för ÅU.

När ÅU mötte laget på bortaplan tidigare i somras fick man nöjda sig med likaresultat då ställningen slutade 2–2. I returmötet på hemmaplan kunde däremot ÅU visa var skåpet ska stå och vann matchen 3–1.

PK-35 Vanda ligger på en femte plats i tabellen och har haft bra flyt under augusti månad med fyra raka segrar efter förlustmatchen mot HJK den 3 augusti.

Laget ligger elva poäng bakom Åland United, men bara två efter HJK som man gärna utmanar om fjärdeplatsen.

Åland United ligger ännu trea, trots förra helgens förlust mot FC Honka. Till tvåan TiPS har man sex poäng och till ledande KuPS tio poäng.

Flera skador

Det är ett skadedrabbat ÅU som tar sig till Wiklöf Holding Arena för match i kväll. Christina Dineson dras fortsättningsvis med en fotskada och är ytterst osäker inför matchen. Signy Aarna har rehabtränat under början av veckan och kommer troligtvis inte att finnas med i matchtruppen. Sanni Ojanen, som varit skadad i några veckor nu, har i allt högre grad kunnat träna normalt med laget men är ännu osäker i startelvan. Monica Hagström, Karen Reyes och Ellen Strömborg har också dragits med skador under veckan men kommer förhoppningsvis kunna spela i kväll.

Louise Andersson är tillbaka i normal träning.

Kvällens match börjar klockan 17.00. För de som inte ha möjlighet att se matchen på WHA kommer den även att sändas direkt via strömningskanalen Ruutu.fi.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp