DELA

ÅU laddar för riktiga hemmapremiären

FOTBOLL. Efter att de fyra inledande matcherna i Damligan spelats på konstgräs för Åland Uniteds del är det på lördag dags att beträda Bengtsböle IP för första gången den här säsongen.
– Jag har längtat efter den här dagen. Det kommer nog att passa oss att spela på gräs, säger ÅU:s tränare Steve Beeks.
Fyra matcher har Åland United spelat hittills i Damligan. I tabellen kan man utläsa två segrar, en oavgjord och en förlust. Efter att KMF från Kuopio varit på besök på Bengtsböle på lördag förväntar sig tränaren Steve Beeks att den där tvåan i segerkolumnen har ändrats till en trea.
– Det är en match vi ska vinna. Det är dock lite knepigt så här inför att veta vad de kommer att erbjuda med tanke på deras resultat hittills, säger Beeks.
KMF har, minst sagt, blandat och gett så här långt. ”Bara” förlust med 0–1 mot förväntade topplaget PK-35, storstryk med hela 0–11 mot HJK för att sedan följa upp den matchen med seger, 6–0, mot FC United.
– De har ett väldigt ungt lag med många spelare i de finländska u-landslagen kryddat med målskytten Anna Auvinen, som är ny från NiceFutis. Ger man dem lillfingret tar de hela handen men samtidigt kan de fallera fullständigt. De går väldigt mycket på dagsform och har även en färgstark tränare i Pertti Nissinen som nog också går mycket på dagsform, säger assisterande tränaren Mikael Virta.

Läs mer om ÅU:s tankar inför matchen i papperstidningen.

Dan Sjöblom

dan.sjoblom@nyan.ax