ÅU kryssade i Uppsala

FOTBOLL. 1–0 såg länge ut att stå sig men bara minuter från slutet lyckades Florin Wagner peta in slutresultatet 1–1 mellan IK Uppsala och Åland United.

Efter två träningsmatcher mot IFK Mariehamns P02 (2–2 den 21 januari och 0–3 den 4 februari) väntade nystartade Elitettan-laget IK Uppsala på Lötens IP i Uppsala denna helg.
Åland United kom till matchen med 14 av sina 16 spelare då både Ann-Sofie Gripenberg och Isabella Mattsson ännu återfinns på skadelistan. Glädjande nog kunde Kaisa Kotka, som inte spelat sedan cupförlusten mot TiPS förra våren, göra comeback. Likaså Raissa Feudjio och Pille Raadik, som inte fanns med mot IFK:s P02:or senast.

Efter en mållös första halvlek var det hemmalaget som gjorde 1–0 genom Therese Simonsson i den 57:e matchminuten. Åland United jagade kvittering och fick slutligen också utdelning när nyförvärvet Florin Wagner petade in bollen bara minuter före fulltid.

Nästa söndag tar ÅU emot AIK i en träningsmatch som spelas i Eckeröhallen. Avspark är 15.15.