DELA

ÅU kontrakterar Ruotsalainen för 2011

FOTBOLL. Efter många turer står det nu klart att Maiju Ruotsalainen spelar ytterligare ett år för Åland United. Anfallaren har synat sina möjligheter under vintern men nu står det alltså klart att hon tillbringar säsongen på Åland.
Åland United gick idag ut med ett pressmeddelande att Maiju Ruotsalainen är klar för klubben under säsongen 2011. Arbetet har pågått ett tag medan anfallaren har kollat upp sina möjligheter att fortsätta sin karriär på annat håll, senast i Norge, men nu har hon och ÅU enats om ett avtal för säsongen 2011.
Klubben berättare att det är en oerhört god nyhet för förra årets bronslag. I och med Maiju får Steve Beeks en av de spelare han mest eftertraktat i sitt lagbygge sedan han började sitt arbete i klubben. Maiju kommer att resa till Åland i slutet av denna vecka och förväntas medverka på ÅUs träningar inkommande söndag.
Förutom avtalet med Ruotsalainen ligger Åland United nu väldigt nära avtal även med några andra spelare. Stora förhoppningar finns att ha klara kontrakt med 4-5 spelare till redan under denna vecka. Den 31 januari kommer truppen att vara så gott som spikad. 2-3 spelare till kan dock tänkas kontakteras även efter det. (ds)