DELA

ÅU förlorade mot Tyresö

FOTBOLL. Åland United förlorade lördagens träningsmatch mot Tyresö med 0–1.
– Men jag tycker ändå att vi jobbade riktigt bra i försvarsspelet, säger tränare Marianne Miettinen.
Åland United var medvetna om att den match som väntade mot Tyresö i lördags skulle hålla ett högre tempo än vad laget var vant vid. Och efter matchen säger tränare Marianne Miettinen att det var just tempot som ställde till problem för ÅU.
– När vi ställde om från att ha försvarat jättetätt så blev inte avstånden i anfallsspelet så bra. Vi måste jobba vidare med att få upp tempot i vårt passningsspel men också med tempot när det gäller omställningar anfallsmässigt, med hur hela laget ställer upp sig.

Bra defensiv
Till skillnad från i tidigare försäsongsmatcher i år fick ÅU i lördags fokusera mer på sitt försvarsspel än tidigare. Tyresö hade mer boll än ålänningarna och de anföll snabbt med korta, snabba passningar.
– Inför matchen hade jag pratat med Linköpings tränare Jörgen Pettersson eftersom Linköping mötte Tyresö nyligen. Han berättade att de gärna använder sig mycket av mitten och att de vill anfalla genom mittfältet. Vi försökte ställa upp taktiskt för att stänga det och det lyckades vi med ganska bra, säger Miettinen.
Hon tillägger ÅU presterade bra defensivt.
– Alla hjälpte varandra, vi jobbade som ett lag.

Stolpe ut
ÅU var inte heller helt utan chanser. Bland annat presterade man fyra till fem anfall där det närmaste en kvittering man kom var en stolpträff.
– Vi låg absolut inte bara hemma och väntade på att de skulle anfalla. Vi varierade vår press och hade flera fina anfall. De hade ett dåligt spel när de spelade hem till målvakten, så de gjorde nästan ett självmål en gång, säger Miettinen.
Inför fortsättningen är det nu just tempot som ÅU måste fortsätta jobba med.
– Det är vad som behöver utvecklas ännu mer, och det är det vi jobbar med hela tiden, säger Miettinen.

MALIN LUNDBERG

malin.lundberg@nyan.ax