DELA

ÅU bekräftar: Swanson ansluter i augusti

FOTBOLL. Som Nya Åland kunde avslöja i lördagens tidning blir det skotska Lisa Swanson som förstärker Åland United efter att tyska Florin Wagner lämnat.
Sent under lördagen bekräftar klubben det i ett pressmeddelande.

Anfallaren/mittfältaren Lisa Swanson, 25, kommer närmast från skotska Rangers, där hon gör sin tionde säsong. Enligt pressmeddelandet spelar Swanson med Rangers ännu den 12:e augusti innan hon ansluter till Åland United dagen efter, den 13:e augusti.
– För Åland Uniteds del är det viktigt att fylla på bitar för vårt framtida lagbygge. Vi hoppas och tror att Lisa Swanson, förutom denna höst, kommer att bli en viktig kugge i det lag som nästa vår tar sig an spelet i Damernas Liga, skriver sportchef Mikael Virta i pressmeddelandet.
Swanson, som tidigare har spelat fyra landskamper med Skottlands U17-landslag, är entusiastisk.
– Jag ser verkligen fram emot att ansluta till Åland United. Jag känner mig redo för en ny utmaning, Jag är ännu bara 25 år och känner att jag har mycket kvar att ge som spelare samt hoppas att kunna bli en viktig del av laget, säger Swanson i pressmeddelandet och fortsätter:
– Jag vill också tacka Glasgow Rangers för att jag fått vara en del av denna, en av världens mest framgångsrika klubbar i tio år. Jag är säker på att den erfarenheten jag fått i Rangers kommer att hjälpa mig att bli en allt bättre spelare och att utvecklas optimalt samt att anpassa mig väl i Åland United.

Kontraktet gäller över 2017 med option också för 2018.