DELA
Foto: Jonas Edsvik

Ser fram emot ”årets höjdpunkt”

ÖSPEL. Trion Philip Biskop, Isak Bolin och Zacharias Forsström står redo att debutera i öspelssammanhang.
– Så klart är det lite av årets höjdpunkt, att få tävla mot bra spelare men också representera Åland, säger Zacharias Forsström.

Den åländska tennistruppen består av nio namn – fem herrar och fyra damer. Sista platsen knep öspelsräven Linda Jansson efter att ha vunnit ett kval bland dittills icke uttagna damer.
Senast, på Jersey 2015, tog Åland tre medaljer: brons i herrarnas lagtävling, brons i mixed dubbel (Peter Forsström/Malin Ringbom) och brons i damdubbel (Pauline Nordlund/Malin Ringbom). På Bermuda 2013 kammade Åland hem två bronsmedaljer.
– Det kanske låter kaxigt så här när man aldrig tidigare deltagit i öspelen, men jag vill ta medalj. Och blir det inte nu så förhoppningsvis senare, säger Zacharias Forsström.
Philip Biskop håller med men poängterar samtidigt att öspelen ofta innehåller duktiga spelare. Till exempel Jerseys Scott Clayton, 23, som för tillfället är 849:a på ATP:s ranking (ATP = världstouren i tennis).
– Vi kommer att vara bland de yngsta där så det blir tufft, säger Philip Biskop och fortsätter:
– Peter (Forsström) har sagt att vi siktar på medaljer och att vi inte bara är där för att se och lära. Men det är svårt att sia om, vi får ta det match för match.

Läs hela artikeln i fredagens Nya Åland.